Γιαουρτόσουπα με κοτόπουλο

Είναι παραλλαγή της κλασικής γιαουρτόσουπας που έκανε η αγαπημένη μου γιαγιά Ελβετία από την Κωνσταντινούπολη. Μία σούπα πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Υλικά για 5 άτομα

  • ½ κιλό στήθος κοτόπουλο (περίπου 3 στήθη κοτόπουλο)
  • 600γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 100γρ φαγόπυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
γιαουρτόσουπα σερβιρισμένη

Εκτέλεση

    • Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
    • Μόλις βράσει το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στο πλάι.
    • Μέσα στην κατσαρόλα, στον ζωμό του κοτόπουλο ρίχνουμε το φαγόπυρο και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 15΄.
    • Στο εντωμεταξύ μόλις κρυώσει λίγο το κοτόπουλο το κόβουμε σε κομματάκια.
    • Μόλις βράσει το φαγόπυρο, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κομμένο κοτόπουλο.
    • Μετά ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί της σούπας στο κρύο γιαούρτι.
    • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζεστό ζουμί καλά και μετά ρίχνουμε το μείγμα αυτό του γιαούρτιού με τον ζωμό μέσα στην κατσαρόλα.
    • Στο τέλος σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε τον δύοσμο με το ελαιόλαδο και μετά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
    • Ανακατεύουμε καλά και είναι η σούπα είναι έτοιμη!!

Καλή απόλαυση!!

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

πίνακας διατροφικής αξίας γιαουρτόσουπας με κοτόπουλο
Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.