σοκολάτα σε ψωμί τοστ σε πιάτο

Άλειμμα «σοκολάτας»

Μία υγιεινή εναλλακτική στην κλασική εκδοχή του κλασικού σοκολατένιου αλείμματος που θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους!
Πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες και ταυτόχρονα χαμηλό σε νάτριο, οξαλικό οξύ, καφεΐνη και λιπαρά.

Υλικά

  • 1 κ.σ. χαρουπάλευρο (10γρ)
  • 6 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. αλεσμένο φουντούκι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.

Έτοιμο!!

αλειμμα Το άλειμμα “σοκολάτας” με μέλι, χαρούπι και φουντούκια δεν είναι ότι έχει μονάχα λιγότερες θερμίδες, αλλά και περισσότερη πρωτεΐνη και περισσότερα «καλά» λιπαρά.

Πιο συγκεκριμένα:
1 κ.σ. άλειμμα «σοκολάτας» (20γρ) δίνει 60kcal, 0,3γρ πρωτεΐνης, 0,6γρ λιπαρά, 14γρ υδατάνθρακές,
0,6γρ φυτικές ίνες

αλειμμα σοκολατας

Σας άρεσε; Δοκιμάστε και αυτήν την απίθανη υγιενή και θρεπτική συνταγή pancakes για το Κυριακάτικό σας brunch ή πρωινό!

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.